Ρωμαλέος ο Άρης υπέταξε και τον Απόλλωνα και βλέπει τετράδα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘ. –ΑΡΗΣ 0-1

27-4-1969

 Ριζούπολη, Αθήνα

Πρωτάθλημα 1969-70

Δυνατός και αποτελεσματικός ο Άρης, νίκησε με 0-1 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, νίκη που τον σταθεροποιεί ψηλά στη βαθμολογία.  Η επιτυχία της ομάδος μας πανηγυρίστηκε έντονα από παίκτες αλλά και από αρκετούς φιλάθλους τους Άρεως που βρέθηκαν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα.

Όπως στο Ηράκλειο, έτσι και στη Ριζούπολη ο Άρης έδειξε ότι διαθέτει παίκτες μαχητές που μπορούν να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν για την ομάδα τους.

φωτο: Διεκδίκηση της μπάλας με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Ψηφίδη.

Στο παιχνίδι ο Απόλλων διατήρησε μια φλύαρη ως επί το πλείστον υπεροχή, που συναντούσε την ισχυρή αντίσταση από την άμυνα του Άρεως και γι΄ αυτό και δεν μεταφράζονταν σε μεγάλες ευκαιρίες.

Στο β΄μέρος  δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία στον Απόλλωνα να προηγηθεί με το πέναλτι που κέρδισε, το οποίο ευτυχώς πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Από κει και μετά, η ομάδα μας,  με το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του  Γιαννίμπα του Απόλλωνα, επέβαλε το παιχνίδι της και πέτυχε το γκολ της νίκης.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, άνετα ο Άρης κράτησε το προβάδισμα της νίκης. Θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει και δεύτερο γκολ, αν αξιοποιούσε τις φάσεις που έκανε στο τέλος του παιχνιδιού.

Φάσεις

Στο 10΄ ο Χρηστίδης θα αποκρούσει επικίνδυνη σέντρα του Γερούκαλη.

Στο 15΄ισχυρό σουτ του Γούναρη, θα αποκρουστεί από αμυνόμενο παίκτη του Απόλλωνος.

Στο 28΄νεό σουτ του Ψηφίδη αυτήν τη φορά, θα φύγει μόλις άουτ.

Στο 30’ σουτ του Γερούκαλη, μόλις αόυτ η μπάλα,δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χρηστίδη.

Στο 31΄ από ευνοϊκή θέση ο Αλεξιάδης, την τελευταία στιγμή θα ανακοπεί και η ευκαιρία θα χαθεί.

Στο 41΄σουτ του Σιμιγδαλά θα αποκρουστεί με θαυμάσια εκτίναξη από τον Χρηστίδη.

  Στο 47΄ σέντρα  του Γούναρη θα αποκρούσει ο Μουσελεμίδης.

Στο 57΄ θα αποβληθεί ο Γιαννίμπας που χτύπησε τον Μιμίδη.

Στο 59΄  μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυριακού, θα αποκρούσει ο Χρηστίδης, η μπάλα θα φτάσει στον Ψηφίδη που θα απομακρύνει με το χέρι, σύμφωνα με την απόφαση του διαιτητή. Επρόκειτο για μια αμφισβητούμενη φάση, καθώς δεν ήταν ευδιάκριτος ο τρόπος απομάκρυνσης της μπάλας από τον παίκτη του Άρεως. Το πέναλτι ανέλαβε  να εκτελέσει ο   Ασημακόπουλος που αστόχησε, στέλνοντας άουτ την μπάλα.

Στο 69΄ ο Άρης θα στείλει προειδοποιητική βολή. Ο Συρόπουλος με θαυμάσιο σουτ  θα βρει δυστυχώς το κάθετο δοκάρι.

 Στο 77΄θα έρθει τελικά το πολυπόθητο γκολ. Εκτελεστής ο Σακελλαρίδης που με εκπληκτικη προσωπική ενέργεια θα περάσει τρείς Απολλωνιστές και θα πλασάρει εύστοχα τον τερματφύλακα.

Στο 83΄, κι ενώ ο Απόλλων ήταν μπροστά, στην αντεπίθεση συνδυάστηκαν θαυμάσια οι Αλεξιάδης και Σακελλαρίδης, η μπάλα έφτασε στον Συρόπουλο που αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 85΄ ωραίο χτύπημα φάουλ του Ψηφίδη, η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Στο 86΄νέο φάουλ του Ψηφίδη, η μπάλα θα βρει στο δοκάρι του Απόλλωνα.

Στο 88΄ο Πορίχης θα μπει στην περιοχή του Άρεως ντρμπλάροντας τον Πάλλα, θα καθυστερήσει όμως και θα χάσει την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Ο Απόλλων προσπάθησε να προηγηθεί, αλλά μετά το χαμένο πέναλτι και την αποβολή ήταν φανερό ότι οι παίκτες του επηρεάστηκαν αρνητικά και παρέδωσαν τα όπλα. Καλύτεροι  οι Ράμφος, Σιμιγδαλάς, Γερούκαλης, ο οποίος ήταν πολύ εριστικός.

Ο Άρης πήρε μια πανάξια νίκη, παίζοντας σοβαρά και πειθαρχημένα, αξιοποιώντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Διακριθέντες ήταν ο Ψηφίδης που μπήκε αλλαγή στη θέση του Γιάντση, ο Συρόπουλος και ο Σακελλαρίδης.

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ: Μουσεμελίδης,  Γιαννίμπας, Σκληρός, Τακτικός (Γκότσης), Ασημακόπουλος, Βερτσώνης(Πορίχης), Φράγκου, Κυριακού, Ράμφος, Σιμιγδαλάς, Γερούκαλης.

ΑΡΗΣ: Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Ραπτόπουλος, Γιάντσης (30΄Ψηφίδης), Σπυρίδων, Γούναρης, Σακελλαρίδης, Αλεξιάδης, Συρόπουλος, Μιμίδης.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ