16-6-1946

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 (Γήπεδο Συντριβανίου)

Στο  κατάμεστο (πάνω από 12.000 θεατές) γήπεδο του Συντριβανίου, ο Άρης υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό, τον οποίο και νίκησε με 1-0, μετά από έναν σκληρό και δραματικό αγώνα,κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος.

Ο αγώνας χαρακτηρίζεται  «τραχύς και συναρπαστικός εις τον  οποίον τελικά επιβλήθησαν οι ορμητικοί Μακεδόνες».

Τον αγώνα παρακολούθησε πλήθος φιλάθλων, οι οποίοι προσέρχονται στο γήπεδο από τις 2 το μεσημέρι, ενώ ο αγώνας θα άρχιζε στις 6.15.

?Όρθιοι από αριστερά: Βασιλειάδης,Φυσικόπουλος,Βελλιάδης,Σιώτης,Βολωνάκης-έφορος,Κολωνιάρης,Νικολαΐδης, Τσώνας,Καυταντζής,Λιακόπουλος,Καλτέκης- προπονητής. Καθήμενοι: Μάγρας, Βικελίδης,Αμπραχαμιάν.

Στον «Ελληνικό Βορρά»  περιγράφεται γλαφυρά η προσέλευση και η αδημονία για τον μεγάλο αγώνα. « Άνθρωποι  που διέκοψαν το φαγητό τους και παρητήθησαν του μεσημεριανού ύπνου τους για να εξασφαλίσουν μια θεσούλα σε οποιαδήποτε σημείο υπό την σκιάν ή υπό τον ήλιον. Και κανείς δεν παρεπονείτο!  Το φαντάζεστε αυτό; O Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής της γκρίνιας πέντε ώρες υπό τον ήλιον και μία υπό την σκιάν, χωρίς ψίθυρο διαμαρτυρίας. Αυτό λέγεται θαύμα που επιτυγχάνει εις την Ελλάδα μόνον ο αθλητισμός…»

Το τέρμα της νίκης του Άρεως επετεύχθη στο 17΄από τον Άγγελο Βασιλειάδη μετά από ωραία σέντρα του Φυσικόπουλου. Μετά τη λήξη του αγώνα,  ο κόσμος εισέβαλε στο γήπεδο, άρπαξε τους ένδεκα άσσους μας στα χέρια και τους οδήγησε θριαμβευτικά στα αποδυτήρια, ενώ ταυτοχρόνως η ατμόσφαιρα δονούνταν από τις επευφημίες και τα ρυθμικά «Άρης,Άρης,Άρης».

Κορυφαίοι του Άρεως  ο τερματοφύλακας Βελλιάδης και οι .Σιώτης, Άγγελος Βασιλειάδης και Τ. Νικολαΐδης.

Οι ομάδες αγωνίστηκαν με τις εξής συνθέσεις:

 Άρης: Βελλιάδης, Αμπραχαμιάν, Τσώνας,Σιώτης, Τ. Νικολαΐδης, Τακατζόγλου,  Καυταντζής, Αγ. Βασιλειάδης,Λιακόπουλος, Κλ. Βικελίδης, Φυσικόπουλος.

Ολυμπιακός: Λούβαρης, Μουράτης, Τάκκας, Βαγιακάκος, Μινάρδος, Γεωργάτος, Αποστολόπουλος, Χατζησταυρίδης, Βάζος, Βασιλείου, Δεσπούντης

Σημείωση: Μετά από αυτόν το αγώνα,απέμενε ένας ακόμη κρίσιμος αγώνας, ο τελευταίος των τελικών αγώνων του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, τον οποίο η ομάδα μας θα κερδίσει και θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια.

Για να ενημερωθείτε πλήρως για το τρίτο πρωτάθλημα του Άρεως διαβάστε στην κάτωθι διεύθυνση…

https://oiassoitouareos.gr/aris-protathlitis-ellados-1946/

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ