ΜΕ 6️⃣ ΓΚΟΛ❗️ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΣΣΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΗ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

ΑΡΗΣ –ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 6-1

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1931-32

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1932

Χιλιάδες Αρειανοί γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο, παρά τον πνέοντα ενοχλητικά άνεμο, για να παρακολουθήσουν  τον αγώνα του Άρεως με την ισχυρή ομάδα του Απόλλωνος Αθηνών.

Και πραγματικά απήλαυσαν έναν εξαιρετικό αγώνα  που αποζημίωσε πλήρως τους θεατές, κανείς εκ των οποίων δεν περίμενε ότι ο  Άρης μας θα νικούσε με τέτοια διαφορά τον Απόλλωνα, ο οποίος  πριν λίγες μέρες είχε επιβληθεί του Ολυμπιακού.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Άρης στο χθεσινό αγώνα κατήλθε ελλιπής. Ο Δανιέλ  ήταν ασθενής, ο Κίτσος τιμωρημένος. Εφρόντισαν οι «κάτω» να εξασθενήσει η δύναμη της ομάδος μας. Αλλά «άλλαι μεν βουλαί …Μαρσέλου, άλλαι δε Αγγελάκης κελεύει…»

Ο Άρης με την εμφάνισή του, επιβεβαίωσε την φόρμα του και τη θαυμάσια κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όλες οι γραμμές του συνεργάστηκαν αρμονικά, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ο Αγγελάκης, που είχε τραυματιστεί στο πόδι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (6-1), έδωσε τη θέση του στον άριστο και έξοχο τεχνίτη Βικελίδη ΙΙΙ, ενώ ο ίδιος κατέλαβε τη γνώριμή του θέση, μέσα αριστερά. Τη θέση του κεντρικού κυνηγού πήρε ο Καλτέκης, που έπαιξε κι αυτός  πολύ καλά. Ο μικρός λοιπόν Κλεανθίκος, η «μυζήθρα», υπήρξε άφθαστος και άξιος αντικαταστάτης του αρχηγού του. Αγωνίστηκε όσο κανείς  άλλος με σθένος, πείσμα αλλά και τέχνη απαράμιλλη.

Στις ενέργειές του οφείλονται τα μισά από τα γκολ που πέτυχε ο Αγγελάκης. Θυμόμαστε όλοι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (6-1), ο Αγγελάκης έφτιαξε τα γκολ για τους συμπαίκτες του, τώρα συνέβη το αντίθετο.

Χθες ο Κλεανθίκος, ο Καλτέκης, ο Βογδάνου, ο Αργυριάδης, υπό την καθοδήγηση του Αγγελάκη συνεργάστηκαν άψογα και πάσαραν σε αυτόν. Και ο Αγγελάκης έδιδε  τα κτυπήματα στον δυστυχή τερματοφύλακα Φρονιμίδη. Έξι όλόκληρες φορές κατόρθωσε να παραβιάσει το τέρμα του Απόλλωνα και να σπάσει το Πανελλήνιο ρεκόρ. Διότι ασφαλώς δε θα υπάρχει Έλληνας παίκτης που να πέτυχε έξι γκολ,σε ένα αγώνα και μάλιστα σε ένα ημίχρονο.

Ο Απόλλων, παρά τα έξι γκολ, προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, χωρίς να κλειστεί στην άμυνα. Ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, απείλησε την εστία του Κουμπλή, πετυχαίνοντας ένα τέρμα.

Στον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Λεονταρίδης που ήταν πράγματι άψογος.

 Η βροχή των γκολ

Το πρώτο τέρμα σημειώθηκε μόλις στο 5΄ λεπτό. Ο Κλεάνθης πάσαρε στον Αγγελάκη και αυτός με ισχυρό σουτ παραβίασε την εστία του Απόλλωνος.

Στο 18o οι παίκτες του Άρεως «έκρυψαν» τη μπάλα. Ο Κλεάνθης πήρε ξυστά μια κεφαλιά τροφοδοτώντας τον Βογδάνου, ευθύς αυτός σέντραρε θαυμάσια, ο Καλτέκης άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Αγγελάκης την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 20o  σεντράρει ο Καλτέκης, ο Φρονιμίδης πραγματοποιεί έξοδο, ο Αγγελάκης όμως, με ωραία άλμα θα προλάβει τον πορτιέρο και θα γράψει με κεφαλιά τον 3-0.

Στο 33o ο Βογδάνου θα δώσει στον τερματοποιό Αγγελάκη που με σουτ θα κάνει το 4-0.

Στο 35o  θα γίνει το 5-0 και στο 40o το 6-0. Έξι γκολ σε ένα ημίχρονο από έναν παίκτη: Tον μοναδικό, τον αξεπέραστο, τον κανονιέρη Νίκο Αγγελάκη.

Στο β΄μέρος, όπως ίσως ήταν λογικό, ο Άρης έσβησε τις μηχανές του και ο Απόλλων βρήκε χώρο και τρόπο να βγει στην επίθεση.  Στο 50o, μετά από σύγχυση στα καρέ του Άρεως, οι «Σμυρνιοί» θα κατορθώσουν να σημειώσουν  το «γκολ της τιμής».

 Ένα γκολ του Καλτέκη στο 65o θα ακυρωθεί ως φάουλ από τον διαιτητή.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, το σκορ δε θα αλλάξει.

Στο τέλος οι θεατές αποθέωσαν τους παίκτες μας και ιδιαιτέρως βέβαια τον Νίκο Αγγελάκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Να τονίσουμε πως το επίτευγμα του Νίκου Αγγελάκη όχι μόνο δεν έχει ξεπεραστεί πανελληνίως, αλλά πιθανόν και παγκοσμίως, αφού σε καμία περίπτωση στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου δεν αναφέρεται σκοράρισμα έξι τερμάτων σε ένα ημίχρονο, σε αγώνα ανάμεσα σε ομάδες επιπέδου Α κατηγορίας!

Ο Νϊκος Αγγελάκης αγωνίστηκε στον Άρη από το 1924 μέχρι το 1938 και συμμετείχε σε 287 παιχνίδια του Άρη (επίσημα και φιλικά) πετυχαίνοντας το απίστευτο νούμερο των 230 τερμάτων, ενώ στην εθνική έπαιξε σε 11 επίσημα ματς και πέτυχε 2 γκολ.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ