Όταν ο Νίκος Πασιαλής εντάχθηκε στην ομάδα του ΑΡΗ, ήταν μόλις 17 ετών. Από τις αλάνες του χωριού του, στις Σέρρες, μετακινήθηκε στον μεγάλο ΑΡΗ,ένα όνειρο που το είχαν χιλιάδες παιδιά της εποχής του

Ο Νίκος Πασιαλής ξεκίνησε την καριέρα του από τα ερασιτεχνικά τμήματα του Άρη, στη συνέχεια πήγε στον Αγροτικό Αστέρα και επέστρεψε ξανά στο Χαριλάου, όπου εντάχθηκε στην επαγγελματική πλέον ομάδα.

Κάλυπτε με επιτυχία τη θέση πλάγιου οπισθοφύλακα,του στόπερ ακόμα και του αμυντικού μέσου.

Ξεκινάει στον Άρη με προπονητή τον Μίκαελ Βίτσαν που είναι ο πρώτος που του δείχνει εμπιστοσύνη,χρησιμοποιώντας τον μάλιστα και στα ευρωπαικά ματς της χρονιάς. Ο Γερμανός Κράμμερ τον διατηρεί στην ομάδα ως μια αξιόπιστη λύση ενός παίκτη που ανταποκρίνεται και καλύπτει τα αμυντικά κενά που προκύπτουν είτε από τιμωρίες είτε από τραυματισμούς.

Θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και τη σεζόν 1982-83 με τεχνικό τον Αντώνη Γεωργιάδη καταγράφοντας αρκετές συμμετοχές.Για τις δυο επόμενες χρονιές η παρουσία του στην ομάδα θα σημειώσει πτώση,ώσπου το καλοκαίρι του 1985 θα αποχωρήσει για να μεταγραφεί στον ΠΑΣ Ιωαννίνων.

Ο Πασιαλής ανήκε στην κατηγορία των παικτών που χρειάζονται οι τεχνικοί για να τους εναποθέτουν ρόλους αμυντικού πάντα χαρακτήρα.Το γεγονός ότι είχε αριστερό πόδι, ότι ήταν σοβαρός και εργατικός και αρκετά δυναμικός στο παίξιμό του, υπήρξαν τα στοιχεία που τον βοήθησαν να αγωνιστεί στο υψηλό επίπεδο της  Α΄εθνικής κατηγορίας.

Με τη φανέλα του Άρεως αγωνίστηκε 87 φορές πετυχαίνοντας δυο τέρματα.

Ακολούθησε καριέρα προπονητή εφηβικών ομάδων,προσφέροντας τις υπηρεσίες του στα αντίστοιχα τμήματα του ΑΡΗ.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ