ΙΩΝΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 0-1

Νεάπολη,13.12.1992

Σπουδαίο διπλό στη Νεάπολη για τον ΑΡΗ

Παιχνίδι για δυνατά νεύρα αλλά και γερά κορμιά στη Νεάπολη, με τον ρωμαλέο Άρη να κατακτά τη νίκη απέναντι σε έναν σκληρό και δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι πάντα στην  έδρα του ο Ιωνικός.

Παρά το χαμηλό σκορ, το παιχνίδι είχε ρυθμό,είχε ένταση αλλά και φάσεις,περισσότερες από τη μεριά των γηπεδούχων.

ΓΡΑΦΕΙ ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στη σκακιέρα της τακτικής οι δύο προπονητές φρόντισαν, και είναι αλήθεια ότι στο πρώτο μέρος το κατάφεραν,να εξουδετερώσει ο καθένας τα ατού του αντιπάλου του.Ασφυκτικά μαρκαρίσματα,συμπαγείς άμυνες και εμμονή στην τακτική.Συνέπεια αυτών ήταν να γίνει μόνο μία αληθινά πολύ μεγάλη φάση στο 29ο για τους γηπεδούχους  με πρωταγωνιστή τον Σάβιτς που παρότι μόνος απέναντι από τον Καρκαμάνη,προτίμησε να πασάρει στον Αναστόπουλο,παρά να σουτάρει ο ίδιος,με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία για τον Ιωνικό.

Στο β΄ μέρος οι άμυνες χαλάρωσαν και οι επιθέσεις πήραν μπρος…Αρχικά οι γηπεδούχοι ήταν απειλητικοί.Πρώτα στο 52ο με τον Μίχο και στο 59ο με τον Σάβιτς.Ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί στο 60ο,όταν τη σέντρα του Μουρατίδη αξιοποίησε περίφημα ο Λόντσαρ και με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα μας.

Η συνέχεια ανήκει στον τερματοφύλακα Καρκαμάνη που έδειξε ψυχραιμία αλλά και ικανότητα στις ευκαιρίες του Ξανθόπουλου στο 65ο και του Αναστόπουλου στο 75ο, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Μια καλή αντεπίθεση για τον Άρη στο 82ο θα καταλήξει σε ένα θαυμάσιο σουτ του Κωφίδη, που θα αποκρούσει ο Κουρκούνας.

Σημαντική η νίκη και οι βαθμοί που κρατούν σχετικά τον Άρη ψηλά,στην 6η θέση της βαθμολογίας.Κορυφαίος ο Καρκαμάνης,αρχοντικός ο Λεκμπέλος,ψύχραιμος και άνετος στο παιχνίδι του ο Κολομητρούσης.

Στον Ιωνικό η παρθενική παρουσία του Αναστόπουλου,στο οποίο στηρίζουν πολλά οι Νεαπολίτες για την σωτηρία της ομάδας τους, δεν συνοδεύτηκε με γκολ.Πολλές ήταν βέβαια οι γκρίνιες και οι μουρμούρες για τον Γερμανό τεχνικό Γκερντ Πρόκοπ.

Συνθέσεις

Απόλλων(Πρόκοπ):Κουρκούνας,Νταρακλίτσας,Ξανθόπουλος,Βαμβακούλας,Μπεχλιβανίδης,Μίχος,Ιβάνοβιτς,Βούζας ,Λεοντιάδης( 73ο Γρίμπιλας),Αναστόπουλος,Σάβιτς (78ο Φρούσος ).

ΑΡΗΣ(Φοιρός):Καρκαμάνης,Κολομητρούσης,Στρατηλάτης,Κολτσίδας,Λεκμπέλο,Μητσόπουλος(54ο Μουρατίδης),Δαλκίδης,Σαπουντζής,Σαμώλης,Λόνταρ,Γιουκούδης(66ο Κωφίδης).

Έτσι το είδαν…

Πρόκοπ: Σαν ομάδα δεν δείξαμε αυτό που μπορούμε να παίξουμε.Το άσχημο για μας είναι δεν αξιοποιήσαμε καμιά από τις φάσεις που δημιουργήσαμε και όταν γίνεται αυτό συνήθως η ομάδα χάνει.Η προσπάθεια για να μείνουμε στην κατηγορία θα είναι δύσκολη,πρέπει να κερδίσουμε τώρα βαθμούς και εκτός έδρας.

Φοιρός: H νίκη σε μια δύσκολη έδρα πάντα φέρνει ικανοποίηση και χαρά.Ο Ιωνικός είναι αλήθεια ότι έκανε κάποιες καλές φάσεις,αλλά εμείς συνολικά διαχειριστήκαμε καλά τον αγώνα. Μας περιμένει δύσκολη συνέχεια και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο,προσηλωμένοι στους στόχους μας.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ