Στις 13 Φεβρουαρίου του 1977, ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο κορυφαίος πρόεδρος του Άρη, Νίκος Καμπάνης, θα φύγει από την ζωή προδομένος από την καρδιά του.

Ήταν μια Κυριακή που έπαιζε ο αγαπημένος του Άρης το ντέρμπι με τον Ηρακλή και νίκησε…Ο πρόεδρος πρώτα παρακολούθησε την νίκη της ομάδας με 2-0 επί του Ηρακλή στην Κατερίνη και στην συνέχεια την επικράτηση της ομάδας μπάσκετ με 67-66 επί του Παναθηναϊκού.

Άφησε φτωχότερη την οικογένεια του Άρη με μια όμως μεγάλη παρακαταθήκη, το τεράστιο έργο του. Ήταν ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την κατάκτηση του κυπέλλου του 1970 από τον Άρη (κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στον τελικό), ενώ δημιούργησε τη φοβερή εκείνη ομάδα των Αλεξιάδη, Πάλλα, Συρόπουλου, Χρηστίδη και των άλλων παικτών.

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα διοικητικά του Άρη το 1952, ενώ νωρίτερα είχε διοργανώσει και εκδρομές οπαδών του Άρη στην Αθήνα.Κατά δήλωση μάλιστα του ιδίου είχε 32 χρόνια παραγοντικής παρουσίας στον ΑΡΗ (1943-1975). Ήταν τέτοιο το μέγεθος,το παραγοντικό του ανάστημα,η αποδοχή του,ώστε όταν αποφάσιζε να κατέλθει υποψήφιος για την προεδρία του συλλόγου,ήταν όλοι σίγουροι (εκτός των αντιΚαμπανικών…) ότι κατά 99% θα κέρδιζε τις εκλογές.

Το 1962, με τον Άρη να βιώνει δύσκολες στιγμές, ανέλαβε επικεφαλής της επιτροπής σωτηρίας που δημιουργήθηκε, ενώ παρέμεινε στη θέση του προέδρου για συνολικά 12 χρόνια, περίπου,με μικρά διαστήματα αποχής.


Ήρθε πολλές φορές σε σύγκρουση με τα κέντρα των αποφάσεων, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας του. Ήταν δραστήριος και ενεργητικός,πολυπράγμονας με επιρροή σε πολιτικούς, χωρίς, να φοβάται, καθώς ήξερε ότι εκπροσωπούσε έναν τεράστιο σύλλογο.

Μετά τη κατάκτηση του κυπέλλου στο Καυταντζόγλειο, γνωρίζει την αποθέωση και οι παίκτες τον σηκώνουν στα χέρια. «Είναι τόσο υπέροχες αυτές οι στιγμές και ότι και να πούμε θα είναι λίγο,θα είναι φτωχό μπροστά στο μεγαλείο του θριάμβου που πέτυχαν αυτοί οι λεβέντες. Για ένα τέτοιο τεράστιο σύλλογο, αξίζει κανείς ακόμα και να πεθάνει», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Εκτός από την ενασχόληση του με τον Άρη , ήταν και εκδότης της αθλητικής εφημερίδας «Αθλητικά Νέα» που για πολλά χρόνια ήταν ένα σπουδαίο μέσο ενημέρωσης των φιλάθλων.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ