Μια «μαύρη» πρεμιέρα

Στις 8 Σεπτεμβρίου 1997 ο Άρης μετά από συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στην πρώτη κατηγορία από τη στιγμή της ίδρυσής του,θα αναγκαστεί να παίξει στην β ΄ εθνική.Ο υποβιβασμός, μαζί με όλα όσα έγιναν την προηγούμενη χρονιά,είχαν δημιουργήσει ένα άσχημο κλίμα,ωστόσο η ομάδα έπρεπε γρήγορα να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να παλέψει έχοντας μόνο μια δυνατότητα: να επιστρέψει άμεσα στο φυσικό της χώρο.

Ο πρώτος αγώνας θα είναι στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο την ομάδα των Λύκων Καλοχωρίου, ομάδα έκπληξη εκείνης της εποχής, με εκπληκτική πορεία από τα τοπικά μέχρι και τη Β΄εθνική μέσα σε λίγα χρόνια.

Ο κόσμος του Άρεως,παρά την πίκρα του υποβιβασμού,θα είναι παρών με δυναμικό όπως πάντα τρόπο.« Όπου παίζει ο Θεός,δε θα είναι μοναχός», ήταν το σύνθημα που έγινε πράξη.φώναζαν οι φίλοι του Άρεως έκανε την καρδιά του πέτρα και πήγε να υποστηρίξει την ομάδα του. Περίπου πέντε χιλιάδες Αρειανοί ήταν εκεί στο «γολγοθά» που ξεκινούσε σε αχαρτογράφητα νερά για τον πολύπαθο σύλλογό μας.

Ο Άρης του Γιώργου Φοιρού σχετικά άνετα πήρε του παιχνίδι και τους πρώτους βαθμούς στην κατηγορία.Προηγήθηκε στο 16ο με κεφαλιά του Μιρτσέκη μετά από σέντρα του Μπορμπόκη και διπλασίασε τα τέρματά του με το σουτ του Δαλκίδη μετά από πάσα του Μιρτσέκη.

Η σύνθεση της ομάδας μας ήταν:Tαληκριάδης,Παναγιωτίδης,Κατσιαρός,Πανόπουλος(75ο Κένεντι),Στράντζαλης,Μητσόπουλος,Κολτσίδας,Εντίνιο(46ο Σιμόνοβιτς),Δαλκίδης,Μιρτσέκης,Μπορμπόκης.

Η διοίκηση του Άρεως είχε αποφασίσει τη χρονιά αυτή η ομάδα να φορά σε όλα τα παιχνίδια της μια ολόμαυρη εμφάνιση(φανέλα και παντελονάκι),θέλοντας να τονίσει την άσχημη και κακή στιγμή για την ιστορία του συλλόγου.

Στην πορεία βέβαια κάποιες φορές φορέθηκε και η κίτρινη εμφάνιση,ωστόσο η σημειολογία της απόφασης ήταν σωστή.

Η ομάδα,μετά από μια καλή πορεία θα επιστρέψει στην Α΄εθνική.Δυστυχώς δε θα είναι η μόνη αποφράδα χρονιά,θα ακολουθήσουν άλλοι δυο υποβιβασμοί στα επόμενα χρόνια που θα έχουν τις ίδιες και ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις στον οργανισμό που λέγεται ΑΡΗΣ.Θα συμβάλλουν κυρίως στη συρρίκνωση του Άρεως και στην υποτίμηση του ονόματός του.Η προσπάθεια για να αναγεννηθεί και να μεγαλουργήσει και πάλι η ομάδα θα πρέπει να είναι συνεχής και συντονισμένη.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ