ENTΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΟ 1982

19 Σεπτεμβρίου 1982

Πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1982-83

Γήπεδο Άρεως,Χαριλάου,Θεσσαολονίκη

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 1982. Είναι η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Ξεκίνημα για την ομάδα μας με ένα μεγάλο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Καινούριο πρωτάθλημα,καινούριες ελπίδες και προσδοκίες για την ομάδα μας.

Το ματς συμπίπτει  και με τη λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης, που είναι το μεγάλο γεγονός στο τέλος του καλοκαιριού για την πόλη μας. Η πόλη ζει και κινείται στο ρυθμό της Έκθεσης,χιλιάδες είναι οι επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από το εξωτερικό.

Το γήπεδο του Άρεως έχει φορέσει τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους φιλάθλους για τη πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η διοίκηση  του Άρεως έχει προετοιμάσει για τον αγώνα αυτό μια ολόκληρη γιορτή. Το θέμα της θα είναι ο αγώνας κατά της βίας στα γήπεδα και η καλλιέργεια του φίλαθλου πνεύματος,όπως αρμόζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Ο Άρης,πρωτοπόρος πάντα σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, αγνοώντας το αγωνιστικό ή βαθμολογικό κόστος, προέβη σε μια εκδήλωση-έκπληξη που εντυπωσίασε τους χιλιάδες φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο αλλά και όλο το πανελλήνιο που είδε από την τηλεόραση και διάβασε από τις εφημερίδες τα σχετικά ρεπορτάζ.

Προ του αγώνος, έλαβαν χώρα διάφορα εορταστικά δρώμενα. Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκαν ξυλοπόδαροι, έγινε παρέλαση των τμημάτων υποδομής, οι νεαροί σχημάτισαν με το σώμα τους τη λέξη “ΑΡΗΣ”

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν «οι νεοσσοί» του Συλλόγου από τα εφηβικά και παιδικά τμήματα,οι αυριανοί αθλητές του Άρεως. Ντυμένοι στα κατακίτρινα με το μεγάλο σήμα του Άρη στη φανέλα τους,παιδιά και νέοι που γυμνάζονται και γαλουχούνται στα ιδανικά του αθλητισμού, αποτελούν το μέλλον του συλλόγου και όλης της κοινωνίας.

Με υποδειγματκή τάξη και εντυπωσιακούς σχηματισμούς παρέλασαν περιμετρικά του γηπέδου κρατώντας πλακάτ. Μπροστά πήγαινε μια εξάδα αθλητών που κρατούσαν ανοιγμένη μια μεγάλη σημαία του Άρη.Ακολουθούσε η  μία ομάδα των μικρών αθλητών,κρατώντας πινακίδες που θύμιζαν στους φιλάθλους τα κύπελλα και τους τίτλους του Άρεως, ενώ η άλλη ομάδα σχημάτισε με τεράστια γράμματα σε πλακάτ τη φράση: «OXI BIA ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ».

 Αφού ολοκλήρωσαν την παρέλαση,κατευθύνθηκαν στο κέντρο του γηπέδου,ενώ όλο το γήπεδο χειροκροτούσε τους μικρούς αθλητές.Εκεί στο κέντρο του γηπέδου, στο πράσινο ταπέτο του Χαριλάου,σχημάτισαν με τα σώματά τους την λέξη «ΑΡΗΣ».Ο κόσμος, εντυπωσιασμένος, ξέσπασε σε εκδηλώσεις χαράς και ενθουσιασμού.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από εκπρόσωπο της διοίκησης.

Ο αντίκτυπος της εκδήλωσης ήταν σημαντικός,αν κρίνουμε από τα δεκάδες μηνύματα συγχαρητηρίων που δέχτηκε η διοίκηση του Άρεως από εκπροσώπους της Πολιτείας, από την διοργανώτρια ΕΠΑΕ και από όλες σχεδόν τις ομάδες.

Μεταφέρουμε το συγχαρητήριο μήνημα του Π.Σ.Α.Π,του συνδέσμο των ποδοσφαιριστών: “Eκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για τη θέση σας στο θέμα της «Βίας στα γήπεδα».Η προχθεσινή σας εκδήλωση μας συγκίνησε αφάνταστα.Ευχόμαστε ολοψύχως να διαπνέεστε πάντα από τέτοιες ιδέες και πρωτοβουλίες για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Σημείωση: Για το αγωνιστικό μέρος της πρεμιέρας ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ