Μεγάλες μορφές στην ηγεσία του ΑΡΕΩΣ

Ο ΑΡΗΣ στην υπερεκατονταετή και ένδοξη ιστορία του ευτύχισε στο παρελθόν να έχει παράγοντες που ανήκαν στην ελίτ της Θεσσαλονίκης.Χάρη στην παρουσία σπουδαίων ηγετών ο σύλλογος καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας,είχε επιτυχίες,δημιούργησε γενιές φιλάθλων που τον ακολούθησαν πιστά.

Η διοικητική λειψανδρία, η απουσία μεγάλων προσωπικοτήτων με κοινωνικό και επιχειρηματικό εκτόπισμα είναι ένας από τους λόγους που ο Άρης στα τελευταία τριάντα χρόνια έχει χάσει τον προσανατολισμό του  με αποτέλεσμα  ο σύλλογος να έχει περιέλθει στη μετριότητα.

Όποιος μελετήσει προσεκτικά το παρελθόν του συλλόγου μας, θα βρει προσωπικότητες με όραμα και προσφορά που ενέπνεαν εμπιστοσύνη στους φιλάθλους μας και σεβασμό ακόμη και στους αντιπάλους

Ελευθέριος Ηλιάδης: Ο πρώτος σπουδαίος πρόεδρος του Άρεως (1922-1928)

Ανέλαβε μια ομάδα παιδιών και δημιούργησε την πρώτη πρωταθλήτρια ομάδα της ΕλλάδοςΌπως είναι γνωστό, ο πυρήνας των ιδρυτών του Άρεως ήταν νεαρά γυμνασιόπαιδα, γεμάτα ορμή και σφρίγος. Οι νέοι αυτοί, δημιουργικοί και πρωτοπόροι, κατανόησαν ότι μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να στελεχώσουν τον αγαπημένο τους σύλλογο.

Μέτα από σχετικές συζητήσεις και ζυμώσεις, βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο στο πρόσωπο του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΗΛΙΑΔΗ, αδερφού του ποδοσφαιριστού Μίμη Ηλιάδη. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή για την ομάδα μας.

Άνθρωπος σεμνός, χαμηλών τόνων, μορφωμένος, δημιουργικός, ενέπνεε εμπιστοσύνη και σεβασμό σε αθλητές και φίλους του Άρεως.

Μαζί του εργάστηκαν ως διοικητικοί παράγοντες οι εκ των ιδρυτών, Τ. Καραγιαννίδης και Δ. Κοτρώτσης, καθώς και μια καινούρια γενιά ανθρώπων του αθλητισμού, οι Ιωάννης Αγγέλου, Τηλέμαχος Ζέγας, Ηλιάς Οπλοποιός, Στέλιος Καζαντζής, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Ιωάννης Νακόπουλος, Λ. Σταυρίδης και Ε. Χατζηανδρέου.

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους πλαισίωσαν αργότερα τις αθλητικές αρχές της Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Πέτρος Λούβαρης: Σημαντική προσωπικότητα της προπολεμικής Θεσσαλονίκης. Ήταν ο πρόεδρος με τον οποίο ο Άρης κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1932. Εξελέγη Βουλευτής των Φιλελευθέρων από το 1926 ως το 1932. Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας των “Αθλητικών Νέων” την οποία μετά από χρόνια επανέκδοσε ο Ν. Καμπάνης.

Μάνθος Ματθαίου: Πατέρας του Φαίδωνα Ματθαίου, διετέλεσε πρόεδρος από το 1938 ως το 1940. Σκοτώθηκε στον πρώτο βομβαρδισμό της Θεσσαλονίκης από Ιταλικά αεροπλάνα. Ο Μάνθος Ματθαίου με ενέργειες του κατάφερε να εξασφαλίσει το οικόπεδο στο οποίο στην συνέχεια στεγάσθηκε η έδρα του Άρη στην περιοχή του Χαριλάου.

Ιωάννης Αγγέλου: Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συλλόγου σε πολύ νεαρή ηλικία. Διετέλεσε πρόεδρος σε διάφορες χρονικές περιόδους(1941-49). Το 1946 σύστησε την επιτροπή ανεγέρσεως γηπέδου ώστε να κατασκευαστεί το Χαριλάου και μαζί με τον Στέργιο Γιουβανάκη(διετέλεσε επίσης πρόεδρος αρκετές φορές) συνέβαλε στα μέγιστα στην κατασκευή του γηπέδου.

Κωνσταντίνος Βικελίδης: Πρόεδρος του Άρη το 1962 αλλά και κατά τις σεζόν 1967-69. Είναι το πρώτο από τα έξι παιδιά της οικογένειας του Δημήτρη και της Κατερίνας Βικελίδη και αδελφός του Κλεάνθη Βικελίδη. Πρόσφερε της υπηρεσίες του ως ποδοσφαιριστής για 19 χρόνια. Σπούδασε στην Αθήνα Οδοντιατρική, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ήταν αυτός που παρέσυρε και τα υπόλοιπα αδέλφια του (μεταξύ αυτών και τον Κλεάνθη) να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Νίκος Καμπάνης: Εκ των κορυφαίων παραγόντων του Άρη, υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον σύλλογο, επί των ημερών του η ομάδα κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της ιστορίας της, το κύπελλο Ελλάδος το 1970. Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 61 ετών το 1977.

Μενέλαος Χατζηγεωργίου: Ήταν πρόεδρος του Άρη την σεζόν 1979-80 όταν ο Άρης πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη φτάνοντας μέχρι τους “16” του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Είχε χρηματίσει επίσης πρόεδρος την σεζόν 1972-73. Γιατρός στο επάγγελμα, ασχολήθηκε και με την πολιτική και υπήρξε ευρωβουλευτής της Ν.Δ.”.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ