Κύπελλο Ελλάδος


13-6-1962

Ολυμπιακός-Άρης 3-2


“Καραΐσκάκη”, Πειραιάς

Αποκλεισμός με ήττα 3-2 από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.Ο Άρης, έχοντας δύσκολη αποστολή στον Πειραιά απέναντι στον Ολυμπιακό, έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, διεκδικώντας στα ίσα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

? Ο Πετράκης αποκρούει την μπάλα προ του Σιδέρη, τη φάση παρακολουθεί ο Ζουρνατζής.


Ιδιαίτερα κατά το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα μας απέδωσε ποδόσφαιρο αξιώσεων,διατηρώντας μια ελαφρά υπεροχή έναντι του αντιπάλου της.
Το παιχνίδι ήταν και θεαματικό και συναρπαστικό, ικανοποιώντας τους 16.000 φιλάθλους που έσπευσαν στο φαληρικό στάδιο για να το παρακολουθήσουν.


Πρωτεργάτης της καλής εμφάνισης του Άρεως ήταν ο Μουφίτ Καλλιοντζής, ο οποίος ανεδείχθη σε ηγετική μορφή,πετυχαίνοντας μάλιστα στο 37ο λεπτό ένα θαυμάσιο τέρμα με ισχυρό σουτ.Με αυτό το γκολ ο Άρης ισοφάρισε τον Ολυμπιακό που είχε προηγηθεί με τον Κ. Παπάζογλου στο 17ο λεπτό. Μέχρι την ισοφάριση και τη λήξη του πρώτου μέρους, οι παίκτες μας έχασαν από αστοχία και άλλες ευκαιρίες, προβληματίζοντας την άμυνα του Ολυμπιακού.


Στο β΄μέρος, με το σκορ να είναι ισόπαλο 1-1, οι “Κίτρινοι” έδειξαν σημάδια υποχώρησης, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την πρωτοβουλία και να παίρνει το προβάδισμα με γκολ του Σιδέρη στο 56ο λεπτό.


Λίγα αργότερα, στο στο 64ο λεπτό, ο Άρης είχε την ατυχία να μείνει με 10 παίκτες εξαιτίας του τραυματισμού του σέντερ μπακ Σωτηριάδη, που απεσύρθη από τον αγώνα.


Παίζοντας με παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακό πέτυχε να διευρύνει το προβάδισμά του, κάνοντας στο 74ο λεπτό το 3-1 με τον Μπέμπη.


Στο διάστημα που απέμενε, ο Άρης, παρά το ότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες,ισορρόπησε και κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 3-2 με τέρμα που πέτυχε ο Χατζηκώστας στο 84ο λεπτό.


Ο Άρης, και σε αυτό το ματς, σε μια δύσκολη χρονιά, επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο, διεκδικώντας την πρόκριση. Αν δεν συνέβαινε ο τραυματισμός του Σωτηριάδη, είναι βέβαιο ότι ο αγώνας θα είχε άλλη εξέλιξη.
Από τους παίκτες μας, εκτός από τον βιρτουόζο Καλλιοντζή, καλή απόδοση είχαν και οι Πετράκης,Κεμαλίδης και Ζουρνατζής.


Ο Ολυμπιακός που τελικώς με δυσκολία προκρίθηκε, δεν ήταν το ίδιο καλός με προηγούμενες εντυπωσιακές του εμφανίσεις. Καλύτεροί του παίκτες οι Σάββας Παπάζογλου,Μπέμπης και Σημαντήρης.


Τον αγώνα διαιτήτευσε χωρίς σφάλματα ο κ. Στεφανίδης.


Οι συνθέσεις


Ολυμπιακός

Tσανακτσής,Σημαντήρης,Καμπόλης,Μιλήσης,Σ.Παπάζογλου,Πολυχρονίου,Κ.Παπάζογλου, Ψύχος,Μπέμπης,Σιδέρης,Γκαβέτσος.


ΑΡΗΣ

Πετράκης,Νανάκος,Σωτηριάδης,Ζουρνατζής,Κεμαλίδης,Ψηφίδης,Σπανόπουλος,Πασχαλίδης Ι, Καλλιοντζής,Χατζηκώστας,Πασχαλίδης ΙΙ.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ