Μοιάζει πρόθεμα τηλεφωνικού αριθμού αλλά δεν είναι. Το +90 με το οποίο ο Αυτοκράτορας κέρδισε τον ΓΑΣ Κομοτηνής για τον γύρο των 16 του κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1985-1986 αποτελεί ένα σπάνιο επίτευγμα, έστω κι αν ο αντίπαλος ήταν μια ομάδα της Β εθνικής!

Το παιχνίδι έγινε στις 19 Μαρτίου 1986

Γράφει ο Σταμάτης Βεζύρης

?Ρωμανίδης και Φιλίππου κάνανε πάρτι κάτω από το καλάθι της Κομοτηνής.


Ο αγώνας υπήρξε διαδικαστικού χαρακτήρα λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των 2 ομάδων, ο Ιωαννίδης χρησιμοποίησε για μεγάλο διάστημα αναπληρωματικούς παίκτες ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Κοκολάκης.

Οι κίτρινοι ξεκίνησαν με τη βασική τους πεντάδα η οποία πρόσφερε σκορ και θέαμα παίρνοντας γρήγορα διαφορά άνω των 20 πόντων.

Στα 8:24 πριν την ανάπαυλα ο κόουτς του Άρη άλλαξε όλους τους βασικούς και το ημίχρονο έκλεισε στο 65-21.

Στην επανάληψη το μοτίβο έμεινε το ίδιο μόνο που οι αναπληρωματικοί υπήρξαν πιο παραγωγικοί. Ο χαρακτήρας του παιχνιδιού έδωσε την ευκαιρία στο Γκάλη να αποσυρθεί νωρίς και μετά το 27’ όταν αντικαταστάθηκε πήγε στο γυμναστήριο του Αλεξανδρείου όπου έκανε βάρη.


Τελικό σκορ 135-45 με 6 παίκτες των πρωταθλητών να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Αυτοκράτορας στα προημιτελικά υποδέχτηκε τον Ιωνικό Νικαίας. Η Κομοτηνή ολοκλήρωσε τη σεζόν επιτυχημένα κερδίζοντας τη συμμετοχή της στη νεοιδρυθεϊσα Α2 κατηγορία της επόμενης περιόδου.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΡΗΣ : Γιαννάκης 8, Γκάλης 21, Σταμάτης 16, Ρωμανίδης 21, Φιλίππου 11, Δοξάκης 16, Μαντόπουλος 7, Παπαγεωργίου 21, Λυπηρίδης 8, Τσιτάκης 6
ΚΟΜΟΤΗΝΗ : Λεμονίδης 6, Γεωργίου 6, Γεωργιάδης 9, Βακιρτζής 4, Οικονομίδης 11, Αθανασίου 4, Μαλλάτος 2, Μαρκολέφας, Λιβάνιος, Πανέρης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ aris re.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ