Το 2006 ο Άρης θα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Είναι η εποχή, που με επιλογή της διοίκησης, η ομάδα θα πάρει ένα καθαρά λάτιν χαρακτήρα. Η συνταγή θα αποδειχτεί τότε πετυχημένη, αφού η ομάδα θα παίξει όμορφο ποδόσφαιρο και θα κατακτήσει την τέταρτη θέση.

Ανάμεσα στους πολλούς παίκτες που θα έρθουν από λατινικές χώρες, είναι και ο Ρουμπέν Παλαθουέλος, 24 χρονών τότε. Ο προπονητής Όγιος, περιέργως θα τον βάλει στη β΄ ομάδα. Γρήγορα θα αλλάξει απόφαση και θα τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα. Ο Παλαθουέλος θα  ξεκινήσει να παίζει ,εντυπωσιάζοντας με το μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι του. Μαζί με τον Κώστα Νεμπεγλέρα θα συνθέσουν ένα πολύ καλό δίδυμο στα χαφ, μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Ψύχραιμος, σταθερός, έξυπνος, με  καλή φυσική κατάσταση, παραγωγικός παίκτης, ο Παλαθουέλος μοιάζει περισσότερο με δυτικοευρωπαίου τύπου ποδοσφαιριστή παρά με Ισπανό.

Θα κάνει 22 εμφανίσεις στις  οποίες πάντα θα είναι διακριθέντας. Όλοι θα πιστέψουν ότι θα αποτελέσει βασικό στέλεχος της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Η διοίκηση έχει πρόθεση να τον κρατήσει. Θα του γίνει μια πρόταση από τη σκωτσέζικη Χαρτς που θα τον ικανοποιήσει περισσότερο,και έτσι ο  πολύ καλός αυτός παίκτης θα χαθεί για την ομάδα μας.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ