Ο Γκουιντάρ, όταν ήρθε στον Άρη, σε ηλικία 32 χρονών,  ήταν ένας σπουδαίος τερματοφύλακας της Χόβεντ, με πολλές συμμετοχές στην εθνική της χώρας του. Είχε παίξε μάλιστα στο Μουντιάλ της Αργεντινής.

Τερματοφύλακας με άριστη σωματοδομή, ψηλός, επιβλητικός, ενέπνεε εμπιστοσύνη και σιγουριά με τον τρόπο που έπαιζε κάτω από τα δοκάρια του. Θα γίνει ο βασικός τερματοφύλακας της  ομάδος τη σεζόν 1982-83, παίζοντας σχεδόν όλα τα ματς.

Δυστυχώς, μια άσχημε στιγμή, ήταν η αιτία να τερματιστεί η μεγάλη καριέρα του. Στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας στη Φλώρινα, τον Αύγουστο του ΄83, θα συγκρουστεί με τον  Δουλγεράκη και θα τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου την επόμενη μέρα του έγινε εγχείρηση από ομάδα νευροχειρουργών. Τελικά όλα τελείωσαν καλά για την υγεία του παίκτη, αλλά αναγκάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι τα τέλη του μήνα. Δυστυχώς η σοβαρότητα του τραύματος δεν θα επέτρεπε στον παίκτη να συνεχίσει την σπουδαία του καριέρα, καθώς υπήρχε ο φόβος για την ίδια του τη ζωή αν κάτι παρόμοιο του συνέβαινε ή χτυπούσε στο ίδιο σημείο. Έτσι ο παίκτης στα τέλη του φθινοπώρου έλαβε από την ομάδα την άδεια να επιστρέψει στη χώρα του, λύνοντας το συμβόλαιο του. Λίγο αργότερα ο Σάντορ έπαιξε για μια σεζόν σε μια ερασιτεχνική ομάδα της Αυστρίας και σύντομα κρέμασε τα γάντια του.

Ο Γκουιντάρ με τις 33 συμμετοχές, παρά το βραχύ διάστημα που έπαιξε στον Άρη, συγκαταλέγεται στους  κορυφαίους γκολκήπερ του Άρεως.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ