Στη μακρά λίστα των σπουδαίων τερματοφυλάκων του Άρεως ο  Στέλιος Παπαλφωράτος (1970-1982) κατέχει μια περίοπτη θέση.

Στο σύλλογό μας θα αγωνιστεί για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.Θα διαδεχτεί κάτω από τα δοκάρι τον μεγάλο Νίκο Χρηστίδη,ενώ για αρκετά χρόνια θα συνυπάρξει με τον επίσης σπουδαίο Γιώργο Παντζιαρά.

Ο Παπαφλωράτος θα έρθει στην ομάδα έφηβος ακόμα σε ηλικία 16 ετών, υπογράφοντας όμως επαγγελματικό συμβόλαιο.

 Η ομάδα  διέθετε τότε τους σπουδαίους Νίκο Χρηστίδη και Γιώργο Γκαντίνα, συνεπώς θα ξεκινήσει τρίτος τερματοφύλακας. Δεν το βάζει κάτω και παρουσιάζει συνεχή πρόοδο, με τον Αγγλο τεχνικό Γουίλφ ΜακΓκίνες να το αναγνωρίζει και να του δίνει χρόνο συμμετοχής. Ο Γκαντίνας αποχωρεί το 1973 και ο Παπαφλωράτος ανεβάινει 2ος στην ιεραρχία.

Η τύχη θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία για να παίξει βασικός σε μια δραματική στιγμή του συλλόγου.Στις 30  Δεκεμβρίου του 1974,κατά τη διάρκεια του αγώνα  με τον Ολυμπιακό στο Χαριλάουο  Παπαφλωράτος αντικαθιστά τον Χρηστίδη που θεωρείται υπεύθυνος για τα τέρματα που έχει δεχτεί. Είναι ουσιαστικό το «κύκνειο άσμα» του Χρηστίδη και το ξεκίνημα του Παπαφλωράτου.

Με το Λεωνίδα Ποζάνη,έφορο της ομάδας μας το 1973,στο ντεμπούτο του στον Άρη

Εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ευκαιρία, καθώς πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις εντός κι εκτός Ελλάδας, δείχνοντας τα προσόντα του.

Ο Παπαφλωράτος για τα δεδομένα της εποχής είχε καλά σωματικά προσόντα,με καλά αντανακλαστικά,πνεύμα αυτοθυσίας και μαχητικότητας συν το γεγονός ότι ήταν καλός και στις εξόδους,ένα σημείο δύσκολο για κάθε τερματοφύλακα.

Από τη σεζόν 1978-79, θα «μοιραστεί» τη θέση στην 11άδα με τον Παντζιαρά, καθώς και οι δύο ήταν σπουδαίοι και η επιλογή για τον προπονητή θα είναι μια δύσκολη απόφαση.

Θα είναι παρών στο μπαράζ του Βόλου αλλά και στα  τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Εθνική Ελλάδος το 1980.

 Το 1980-81 θα έχει λίγες  συμμετοχές ενώ το 1981-1982 θα μοιραστεί και πάλι τη θέση του «άσου» με τον Παντζιαρά.

 Στην Ευρώπη για τελευταία φορά  θα παίξει με τη Σλιέμα, στο 4-0 του Χαριλάου, ενώ το 1982 θα σταματήσει ξαφνικά την καριέρα του σε ηλικία μόλις 28 ετών για να ασχοληθεί με επιτυχία με τον τομέα των κατασκευών.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ