Ο  Νικολαίδης υπήρξε δρομέας στίβου, άλτης του ύψους και καλαθοσφαιριστής, προτού τον ανακαλύψει ο Κλ. Βικελίδης και τον παροτρύνει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Ξεκινάει να παίζει στην ομάδα μας ως αριστερός επιθετικός.  Άλλαξε θέση δύο χρόνια αργότερα, όταν στον δεύτερο επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδος, τοποθετήθηκε στην αριστερή πλευρά στον χώρο του κέντρου, με σκοπό να μαρκάρει τον Βασιλείου της AEK. Έφερε εις πέρας την αποστολή του, βοηθώντας τον Άρη να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, όπου αντιμετώπισε τον ΠΑΟ και ηττήθηκε με 3-1, στις 2 Ιουνίου 1940.

 Ο  πόλεμος και η κατοχή ανατρέπουν τα πάντα.

Με την επανέναρξη το 1945, ο Νικολαίδης θα είναι  βασικό στέλεχος του Άρεως, από τους παίκτες που θα παίξουν και στους τέσσερις τελικούς αγώνες  και θα  οδηγήσουν το σύλλογό μας στην τρίτη  κατάκτηση  του πρωταθλήματος .

Θα είναι παρών και στον δεύτερο τελικό κυπέλλου Ελλάδος, το 1950  με την ΑΕΚ.

Ο «τζέντελμαν», όπως ήταν το  πρσωνύμιό του, ήταν ένας πολυσύνθετος παίκτης, παίζοντας πολλούς ρόλους μέσα στο γήπεδο, όπως συνέβαινε συχνά με τους παίκτες κατά την παλιά εποχή. Παίκτης αθλητικός, γρήγορος, αποτελεσματικός στην άμυνα και στα μαρκαρίσματα,  με συχνές προωθήσεις  στην αντίπαλη εστία. Σε όποιο ρόλο του ανατέθηκε κατά την μεγάλη περίοδο της παρουσίας του στον Άρη, προσπάθησε να τον φέρει εις πέρας.

Παίκτες σαν τον Τάκη Νικολαΐδη, αποτελούν σύμβολα  και πρότυπα  για το σύλλογό μας, πρέπει να μνημονεύονται και να τιμώνται.

Έπαιξε 53  ματς και πέτυχε 7 γκολ.