5 -8- 2009

To χρονικού ενός φιλικού αγώνα που έγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ

«Οι Άσσοι του Άρεως»,αναδημοσιεύουν ένα εξαιρετικό χρονικό του αγώνα που γράφτηκε λίγες μέρες μετά το ιστορικό φιλικό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη και στην καρδιά μας.

Είναι από το http://aris2014.blogspot.com/

Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από την ιστορική Τετάρτη 5 Αυγούστου και τον φιλικό αγώνα του ΑΡΗ με τη περίφημη Μπόκα Τζούνιορς, την παγκόσμια αυτή ποδοσφαιρική δύναμη από την Αργεντινή, όμως σίγουρα ακόμη και τώρα μας έρχονται οι εκπληκτικές και πρωτόγνωρες εικόνες που ζήσαμε και αναμφίβολα θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό μας. Σήμερα το blog ARIS2014 σας παρουσιάζει το χρονικό. Όλα όσα ζήσαμε σε μια βραδιά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Σας παρουσιάσουμε τα γεγονότα όπως τα καταγράψαμε εκείνη τη μέρα, μέσα κι έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης»…

Το «Λα Μπομπονέρα» της Ευρώπης!

Ο πήχης ανέβηκε ψηλά! Για όλους μας!

Πάμε ψηλότερα….

Ώρα 10:40

Η πρώτη εικόνα που συναντά κανείς είναι ότι ήδη έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης» έχει αρχίσει να μαζεύεται κόσμος! Μάλιστα υπάρχουν και αρκετοί οι οποίοι ξενύχτησαν (!) όλο το βράδυ περιμένοντας τον σπουδαίο και ιστορικό αγώνα.

Ώρα 13:00

Παρά το γεγονός της αφόρητης ζέστης, συνεχίζονται τα τελικά βήματα της οργάνωσης της υποδοχής και της φιέστας με τη τοποθέτηση χιλιάδων κορδελών, χαρτάκια κλπ

Ώρα 14:20

Στη μπιραρία του ΑΡΗ γίνεται χαμός! Κατάμεστο το Beer FC 1914, συνθήματα, τραγούδια, και η παγωμένη μπίρα να ρέει άφθονη…

Ώρα 16:15

Καταγράφεται η πρώτη άφιξη του πρώτου από τα πολλά λεωφορεία των οργανωμένων εκδρομών της περιφέρειας! Με κορναρίσματα, με απίστευτη τρέλα, και πάθος, «πυροδότησαν» ακόμη περισσότερο το ντελίριο του ενθουσιασμού

Ώρα 16:25

Ήδη περιμετρικά και στους χώρους της ευρύτερης περιοχής του «Βικελίδης» επικρατεί μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, και ο κόσμος έρχεται συνέχεια!

Ώρα 16:40

Μπαίνουμε στο γήπεδο! Ήδη αυτό που καταγράφεται είναι ότι έξω από τις εισόδους μαζεύεται κόσμος που θέλει να μπει στο γήπεδο! Πάνω από 1000 άτομα βρίσκονται ήδη έξω από τη Θύρα 3 αναμένοντας να μπουν μέσα. Χαμός!

Ώρα 16:55

Είναι οι τελευταίες πινελιές για να λειτουργήσουν όλα άψογα και με βάση το πρόγραμμα. Η διοίκηση επί ποδός πολέμου! Όλοι θέλουν να λειτουργήσει όπως πρέπει ο σχεδιασμός και να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Ώρα 17:30

Όλοι είναι στις θέσεις τους! Οι άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου, με μια πολυάριθμη παρουσία έχουν πάρει τις θέσεις τους. Το ίδιο και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που είχαν ενεργοποιηθεί προκειμένου αντιμετωπιστεί το οποιοδήποτε αρνητικό ενδεχόμενο, καθώς επίσης και το ασθενοφόρο με τους ιατρούς.

Ώρα 17:35

Είσοδος περίπου εκατό συνδεσμιτών στο γήπεδο και ανάρτηση των πανό. Ο στολισμός του γηπέδου!

Ώρα 18:10

Ο τελευταίος έλεγχος από τη διοίκηση και τους ανθρώπους του ΑΡΗ και το τελικό ΟΚ από τους ανθρώπους της ασφάλειας. Όλα είναι έτοιμα να ανοίξουν οι πόρτες και να μπει ο κόσμος.

Ώρα 18:17

Ανοίγουν οι πόρτες! Αρχίζει η προσέλευση του κόσμου, την ίδια στιγμή που από τα μεγάφωνα του γηπέδου, αρχίζουν τα τραγούδια και από τη γιγαντοοθόνη, προβάλλονται διάφορα βίντεο του ΑΡΗ και της Μπόκα Τζούνιορς.

Ώρα 18:26

Στο γήπεδο έχουν ήδη μπει οι πρώτοι (περίπου) χίλιοι οπαδοί του ΑΡΗ. Έχουμε πρώτο σύνθημα «ΑΡΗ ΟΛΕ ΟΛΕ ΑΡΕΙΑΝΡΑ ΜΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ»

Ώρα 18:41

Ανάβει ο πρώτος πυρσός… θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της βραδιάς χιλιάδες! Αποκορύφωμα αναμφίβολα θα είναι η είσοδος των δύο ομάδων, εκεί όπου έχει οργανωθεί κάτι το μοναδικό και πρωτόγνωρο. Κάτι που δεν θα έχει ξαναγίνει ποτέ και πουθενά, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Ώρα 19:10

Έχουμε τη πρώτη αναγνωριστική εμφάνιση των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, μέσα σε αποθέωση. Την ίδια ώρα όπου στη γιγαντοοθόνη του Χαριλάου, συνεχίζουν να προβάλλονται κλιπάκια των δύο ομάδων. Αρκετά καλό το σποτάκι της ΚΑΕ ΑΡΗΣ για τα διαρκείας της περιόδου 2009-2010, γίνεται δεκτό με ζεστό χειροκρότημα, από τον κόσμο.

Ώρα 19:20

Τεράστιες σημαίες του Super 3 κάνουν την εμφάνιση τους και καταλαμβάνουν τις θέσεις τους στη Θύρα 3, προσθέτοντας μια επιβλητική εικόνα στη Θύρα 3, η οποία έχει σχεδόν γεμίσει. Την ίδια ώρα που έχουμε «πηγαδάκια» ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, πολλοί από τους οποίους είτε έχουν υπάρξει συμπαίκτες, είτε αντίπαλοι.

Ώρα 19:50

Κάνει την εμφάνιση της η μπάντα του Super 3 προκαλώντας θύελλα ενθουσιασμού στους περισσότερους από 20.000 οπαδούς του ΑΡΗ που σχεδόν έχουν γεμίσει το γήπεδο. Μια απίστευτη ατμόσφαιρα με latin καταστάσεις.

Ώρα 20:05

Παίρνουμε στα χέρια μας τις συνθέσεις των δύο ομάδων. Το «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτο από 25.000 κόσμο! Δεν πέφτει καρφίτσα! Τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα και πλέον όλα έχουν πάρει τη τελική ευθεία.

Ώρα 20 :25

Έχουμε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Λέσχης, για το καλύτερο γκράφιτι. Νικήτρια είναι η ομάδα με τη θεματολογία «Πύργος του ΑΡΗ : Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

Ώρα 20:40

Έχουμε τις τελικές συστάσεις από τον παρουσιαστή για το τελετουργικό της υποδοχής των ομάδων και τον απαραίτητο συντονισμό που πρέπει να υπάρχει προκειμένου να γίνουν όλα άψογα κι όπως πρέπει.

Ώρα 20:50

Έχουμε τη πρώτη τηλεοπτική σύνδεση του παγκόσμιου τηλεοπτικού δικτύου «Αλ Τζαζίρα» με Θεσσαλονίκη και «Κλεάνθης Βικελίδης». Η πρώτη εικόνα που μεταδίδεται σε όλο τον πλανήτη, είναι ένα κατακίτρινο γήπεδο, με 25.000 κόσμο που θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί!

Ώρα 20:57

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Μεταδόθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα σε όλο το γήπεδο! Από τη Θύρα των επισήμων και τη Θύρα 9 που είχαν οπτική επαφή… «ΕΡΧΟΝΤΑΙ! ΒΓΑΙΝΟΥΝ!». Οι ομάδες βρίσκονται ήδη στη φυσούνα έτοιμες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο! Μεταδόθηκε στόμα-στόμα προκαλώντας ντελίριο!

Ώρα 21:04

Το ρολόι του ηλεκτρονικού πίνακα του «Κλεάνθης Βικελίδης» έδειχνε τέσσερα λεπτά μετά τις εννιά. Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009. Η είσοδος των δύο ομάδων στο γήπεδο! Λαμβάνει χώρα η θεαματικότερη και εντυπωσιακότερη υποδοχή ομάδων που έχει γίνει ποτέ στη ποδοσφαιρική Ευρώπη και παράλληλα περνάει παντοτινά στην ιστορία! Σαστισμένοι και με μια ανατριχίλα να διαπερνάει το σώμα μας, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται…

Ώρα 21:06

Η τρέλα στη κορύφωση της και ένα ντελίριο ενθουσιασμού από 25.000 οπαδούς, με χιλιάδες κορδέλες να κάνουν τον αγωνιστικό χώρο να φαίνεται σαν χιονισμένος! Χιλιάδες πυρσοί σε έναν «χορό της φωτιάς» (όπως τόνισε χαρακτηριστικά και η εφημερίδα «OLE» της Αργεντινής στο αφιέρωμα της), με έναν κόσμο εκστασιασμένο, να συμμετέχει σ αυτή την τελετουργία, με τόνους χαρτιά, χιλιάδες κορδέλες, χιλιάδες πυρσούς, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και καπνογόνα! Το «Βικελίδης» φλέγεται!

Το «Λα Μπομπονέρα» της Ευρώπης φλέγεται!!!

Ώρα 21:08

Οι καπνοί από τους χιλιάδες πυρσούς κάνουν το «Κλέανθης Βικελίδης» να μοιάζει με σκηνικό από επική ταινία. ΚΟΛΑΣΗ! Μόλις και μετά βίας ξεχωρίζουν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που έχουν εισέρθει στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας σημαίες με τα εμβλήματα των δύο συλλόγων. Η αδελφοποίηση του ΑΡΗ με την παγκόσμια υπερδύναμη, τη θρυλική ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ, λαμβάνει χώρα, με μάρτυρες 25.000 οπαδούς και εκατομμύρια τηλεθεατών σε όλο των πλανήτη.

Ώρα 21:10

Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, ανταλλάσουν χαιρετισμό. Οι Αργεντίνοι δείχνουν σαστισμένοι! Κοιτάζουν με θαυμασμό τις κερκίδες και όλα όσα συμβαίνουν εκεί. Το απολαμβάνουν, το χαίρονται, το ζουν! Ο πρόεδρος και οι επιτελείς της Μπόκα, δεν σταματάνε να απαθανατίζουν με βίντεο όλο αυτό το εκπληκτικό σκηνικό. Στο Χαριλάου, επικρατεί σεισμός, από τις εκδηλώσεις λατρείας των οπαδών του ΑΡΗ. 25.000 κόσμος κρεμασμένος σαν τα τσαμπιά, τραγουδά το γνωστό σύνθημα των οπαδών του ΑΡΗ «ΘΕΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ…». Ανατριχίλα!

Ώρα 21:18

Οι τόνοι χαρτιού και οι χιλιάδες κορδέλες που έκαναν τον αγωνιστικό χώρο μα μοιάζει με χιονισμένο τοπίο, σχεδόν έχουν μαζευτεί, χάρις τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΑΡΗ. Την ίδια στιγμή, στο «Βικελίδης» ζούμε στιγμές μοναδικές και βλέπουμε εικόνες, με τις μάνικες να καταβρέχουν τη Θύρα 3! Εικόνες γηπέδου λατινικής Αμερικής, με τον κόσμο, όσο πέφτει νερό, να τρελαίνεται ακόμη πιο πολύ!

Ώρα 21:22

Ο διαιτητής της συνάντησης Κύρκος (Ηπείρου), δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα σε ένα ιστορικό παιχνίδια. Ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια που έχουν γίνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την ίδια στιγμή και μέσα σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, που έχει δημιουργήσει ο κόσμος του ΑΡΗ, με τις ιαχές του και τα συνθήματα του, στη Θύρα 3 ανάβουν δεκάδες κίτρινα καπνογόνα! Απίστευτο!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ?

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ