Το γήπεδο του ΑΡΕΩΣ θα ολοκληρωθεί τμηματικά, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες και την οικονομική στήριξη που δινόταν από την πολιτεία. Σαν ένα παζλ που ολοκληρώνεται κομμάτι-κομμάτι, με τον κόπο και την άοκνη προσπάθεια των Αρειανών θα μετασχηματιστεί σε ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο γήπεδο.
Η κεντρική κερκίδα του γηπέδου, επί της οδού Αλκμήνης θα ολοκληρωθεί στα τέλη του ΄60. Με μπροστάρη τον πρόεδρο Νίκο Καμπάνη θα κατασκευαστεί και σκέπαστρο από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατά τα αγγλικά πρότυπα. Ο Άρης γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που αποκτά τέτοιο σκέπαστρο, μετά την έντονη προσπάθεια του Νίκου Καμπάνη,που θα πάρει το όνομά του για να τιμηθεί ο σπουδαίος πρόεδρος του Άρεως.
Η κεντρική κερκίδα όπου θα γίνει και το σκέπαστρο
Γύρω στο 1970 διαμορφώνονται οι θύρες 1 (οδός Μ. Ματθαίου), 5 και 6 (οδός Αλκμήνης) και η κερκίδα των επισήμων με το σκέπαστρο.
Ήδη από τον Οκτώβριο του 1970 το γήπεδο μας διαθέτει χλοοτάπητα. Είναι η αγωνιστική περίοδος που ο Άρης θα στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδος. Παράλληλα κατασκευάζονται και τα νέα αποδυτήρια της ομάδας.
Κατασκευή σκέπαστρου, ήδη έχει μπει ο χλοοτάπητας
Το 1977, επί προεδρίας Μενέλαου Χατζηγεωργίου, το «παζλ» θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή και της θύρας 3 προς τη Νέα Ελβετία. Η χωρητικότητα του γηπέδου θα μεγαλώσει εντυπωσιακά και θα φτάσει τις 27.000 θέσεις (ρεκόρ εισιτηρίων στον αγώνα ΑΡΗΣ-ΑΕΚ τον Μάρτιο του 1979)
Την περίοδο 1991-1992, επί προεδρίας Δημήτρη Ηλιάδη, γίνεται η πρώτη ανακαίνιση τμήματος του γηπέδου. Συγκεκριμένα ανακατασκευάζεται εξ΄ ολοκλήρου η θύρα 2 και παραδίδεται μετά από εργασίες τεσσάρων χρόνων. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, πολλά παιχνίδια η ομάδα μας θα τα δώσει στο Καυταντζόγλειο γήπεδο.
Την περίοδο 1993-94, επί προεδρίας Ν. Τσαρούχα, το γήπεδο φωταγωγείται για την τέλεση νυχτερινών αγώνων. Στις 17 Αυγούστου του 1993 γίνεται ο πρώτος αγώνας υπό το φως των προβολέων. Ήταν μια φιλική αναμέτρηση Άρη –Ηρακλή (1-0).
Το γήπεδο Χαριλάου, το 1999
Την περίοδο 1998-1999 με τη συνδρομή του νέου ιδιοκτήτη Δημήτρη Κοντομηνά και της πολιτείας, το γήπεδο μας αναμορφώνεται και εξωραΐζεται πλήρως με την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, πλαστικών καθισμάτων, αίθουσα VIP, και νέα δημοσιογραφικά θεωρεία. Τις παραμονές του ευρωπαϊκού αγώνα με τη Σερβέτ, η διοίκηση καλεί τους φιλάθλους να έρθουν να δουν το νέο «Χαριλάου» που έχει μετατραπεί σε ένα «κίτρινο παλατάκι».
Η τελευταία μεγάλη ανακαίνιση του γηπέδου που θα του δώσει τη μορφή σχεδόν που έχει σήμερα, θα γίνει με την ένταξη του στα ολυμπιακά έργα της Θεσσαλονίκης. Τα έργα ξεκινούν το 2003 ( η ομάδα θα παίξει σε ουδέτερη έδρα) και θα ολοκληρωθούν στο μέσον του 2004. Από τη χρονιά αυτή το γήπεδο φέρει επίσημα πλέον το όνομα του κορυφαίου άσσου του ΑΡΕΩΣ Κλεάνθη Βικελίδη. Η επίσημη ονομασία του είναι πλέον Γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Ανακατασκευάζεται ολόκληρη η κερκίδα επί της οδού Αλκμήνης, κατασκευάζεται ένα τετραώροφο κτίριο με υπόγειο χώρο και με μεταλλικό στέγαστρο. Στο κτίριο υπάρχουν γυμναστήρια, εστιατόριο και καφετέρια, σουίτες, πισίνα, δημοσιογραφική αίθουσα, αίθουσα VIP και γραφεία διοικήσεως.
Το 2019, επί προεδρίας Θ. Καρυπίδη, με την ευκαιρία της συμμετοχής της ομάδος μας στο Γιουρόπα Λιγκ, έγιναν μια σειρά από σημαντικά έργα: νέα αποδυτήρια, ανακαινίσεις αιθουσών στο κεντρικό κτίριο, νέος φωτισμός κ.ά. που βελτίωσαν ακόμα περισσότερα την εικόνα του γηπέδου.
Σήμερα το «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο που πληρεί τις προϋποθέσεις για την τέλεση διεθνών αγώνων.
Ευχόμαστε το επόμενο αφιέρωμα που θα κάνουμε, θα αφορά μια νέα ανακαίνιση του γηπέδου, την ολοκληρωτική ανακατασκευή του, ή και την κατασκευή νέου γηπέδου σε έναν άλλο χώρο, ένα έργο σπουδαίο και μεγάλο που το χρειάζεται ο οργανισμός “Άρης”.
Αυτήν την εικόνα θα ήθελαν να αντικρίσουν όλοι οι ΑΡΕΙΑΝΟΙ!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΗΓΕΣ
ΑΡΗΣ,1914-2002: Oι μεγάλες στιγμές της ιστορικής ομάδος του Άγγελου Καρυπίδη
ΑΡΗΣ,1914-2004: Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης
Ιστορία των ελληνικών γηπέδων, (ιnternet).