ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
2.2.1969
Γήπεδο Άρεως,Χαριλάου Θεσσαλονίκης

Με γκολ του Κωνσταντινίδη στο 86΄ο Άρης λύγισε τον Ολυμπιακό.

Ο μεγάλος αγώνας έγινε σε ένα κατάμεστο “Χαριλάου” με τη νίκη ”να χαμογελά” στο τέλος στην ομάδα μας.

Γράφει✍ ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Ήταν ένα σκληρό και πολύ δυνατό ματς ανάμεσα σε δυο κορυφαίες ομάδες.Ένταση και νευρικότητα κυρίευσε τους παίκτες,με συνέπεια ορισμένες φορές οι πρωταγωνιστές του αγώνα να υπερβούν των αθλητικών ορίων,αναγκάζοντας τον διαιτητή να τους υποβάλλει σε πειθαρχικό έλεγχο.


Ο αγώνας από την αρχή φάνηκε ότι θα είναι παιχνίδι στρατηγικής και υπολογισμού.Αμφότεροι οι αντίπαλοι είχαν στον νου τους να ελέγξουν τον ρυθμό, φυλάσσοντας τα νώτα τους.Αποτέλεσμα ήταν να γίνει ένα αργό παιχνίδι,με πολλά μαρκαρίσματα και διακοπές.


Αν εξαιρέσει κανείς κάποιες θαυμάσεις ατομικές προσπάθειες του Μποτίνου του Ολυμπιακού και το ανέβασμα του Άρεως προς το τέλος,όταν και ξεδίπλωσε τις επιθετικές του αρετές,ο αγώνας στερούταν ποιότητας και ταχύτητας,έχοντας μόνο έναν τραχύ χαρακτήρα.


Ο Άρης ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος ως ομάδα.Αρχικά ήταν επιφυλακτικός και ιδιαίτερα προσεκτικός στην άμυνα,στο β΄μέρος όμως πίεσε και βγήκε δυναμικά στην επίθεση,πετυχαίνοντας το πολύτιμο γκολ της νίκης.Καλύτεροι παίκτες της ομάδας μας ήταν οι Συρόπουλος,Πάλλας και Σακελαρίδης.


Ο Ολυμπιακός,χωρίς το μεγάλο του “όπλο”,τον Γιώργο Σιδέρη και με αντικαταστάτη τον Γιούτσο,ήταν μέτριος και προβλημάτισε με την εικόνα του.Περισσότερο έπαιξε με τη δύναμη παρά με τεχνικό τρόπο και μέθοδο για να φτάσει στη νίκη. Αρκετές αποκρούσεις σε σουτ έκανε ο τερματοφύλακας Ξαρχάκος, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Σιώκος,Μποτίνος.


Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι.Στο 5ο ο Άρης μετά από κεφαλιά του Αλεξιάδη, ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με οριζόντιο δοκάρι του Αγανιάν στο 7ο.

Από τα μισά του β΄μέρους η ομάδα μας πήρε τα ηνία του αγώνα. Το τέρμα σημειώθηκε στο 86ο. Η φάση προήλθε από συνδυασμένη προσπάθεια των επιθετικών με τελικό παραλήπτη τον Κωνσταντινίδη, που με ασύλληπτο σουτ έγραψε το τελικό 1-0.

Ο διαιτητής κ. Μίχας είχε λάνθασμένες υποδείξεις,κυρίως σε βάρος του Άρεως.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ: Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Σπυρίδων, Ψηφίδης, Σακελλαρίου, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Συρόπουλος (74’Γιάντσης), Παπαϊωάννου και Κωνσταντινίδης.
.

Ολυμπιακός: Ξαρχάκος, Γκαϊτατζής, Ζαντέρογλου, Σιώκος, Λεβαντής, Αγανιάν, Στολίγκας, Μίχας, Βασιλείου, 64’Αγγελής, Γιούτσος, Μποτίνος.

Στο 91΄λεπτό…

  • Συναγερμός στο Χαριλάου για το μεγάλο ματς,γενική κινητοποίηση με το κόσμο από νωρίς να γεμίζει το γήπεδο.
  • Όλη τη βδομάδα οι φίλαθλοι “έδιναν” μάχη για την αγορά ενός εισιτηρίου.
  • Το ματς είχε ώρα έναρξης στις 3.15. Από τις 1.00 το γήπεδο είχε γεμίσει.Πολλοί φίλαθλοι που δεν βρήκαν εισιτήριο,έμειναν τελικά έξω,γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη ανακαίνισης του γηπέδου.
  • Χαμός και εικόνες “Αποκαλύψεως” επικράτησαν στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή που ο Γ. Κωνσταντινίδης πετύχαινε γκολ.
  • Όλος ο πάγκος μπήκε στο γήπεδο και πανηγύριζε,ενώ ο σκόρερ είχε πέσει στο έδαφος από τις αγκαλιές και τα φιλιά των συμπαικτών του.
  • Το γκολ μπήκε λίγο πριν το τέλος,όταν είχε ήδη αρχίσει η αποχώρηση κάποιων φιλάθλων που άκουσαν τις ιαχές των φιλάθλων και ξαναγύριζαν πίσω…
  • Αισθητή ήταν η απουσία του Ραπτόπουλου για τον Άρη,ενώ για τον Ολυμπιακό του Σιδέρη.
  • Σε αρκετές περιπτώσεις ο διαιτητής Μίχας με τα φαλτσοσφυρίγματά του προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλάθλων που τον αποδοκίμασαν.
  • Με τη νίκη του αυτή ο Άρης του Κορέιρα είναι στην τέταρτη θέση πίσω από τους τρεις του Π.Ο.Κ.
  • Ως συνήθως την επόμενη μέρα,αρκετά αθηναϊκό φύλλα,με κλαυθμούς και δικαιολογίες,προσπάθησαν να μειώσουν τη μεγάλη νίκη του Άρεως πού ήταν δίκαιη και πεντακάθαρη.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ