ΑΡΗΣ –ΠΑΟΚ 3-0

22-4-1928

Γήπεδο Ηρακλέους

Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης

Κοσμοσυρροή  στο γήπεδο, μέγα πάθος, άνετη νίκη του ΑΡΕΩΣ

Πάνω από 10.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα Άρη-ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. Ήταν το ματς της  χρονιάς που το περίμενε όλη η πόλη. Η Χωροφυλακή είχε πάρει ειδικά μέτρα ασφαλείας, ενώ μεταξύ  των θεατών ήταν και αρκετά παιδιά και γυναίκες . Με τη νίκη που πέτυχε ο ΑΡΗΣ, εξασφάλισε τον  τοπικό τίτλο πετυχαίνοντας οκτώ νίκες σε εννιά αγώνες!Λίγες μέρες αργότερα θα έπαιρνε και το πρώτο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδος.

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΖΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Το α΄μέρος του αγώνα ήταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Και οι δύο αντίπαλοι είχαν τις ευκαιρίες τους, ο Άρης με τους Ζαρέ και Αγγλελάκη, και ο ΠΑΟΚ με τον Πάγκαλο  είχε δύο καλά σουτ και τον Μακαρονόπουλο που αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο β΄μέρος ο Άρης κυριαρχεί, επιβάλλοντας το παιχνίδι του και δίκαια φτάνει στη νίκη. Προηγείται στο 72ο με γκολ του Κολωνιάρη που στο ντεμπούτο του σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τη κίτρινη φανέλα.Στο 75ο διπλασιάζει τα τέρματά με σουτ του Βογιατζή. Στο γήπεδο επικρατεί πανζουρλισμός από τους φίλους του Άρεως που βλέπουν την ομάδα μας να «καθαρίζει» το ματς.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε σύγχυση την οποία εκμεταλλεύεται άριστα ο Ζαρές. Συγκεκριμένα μετά από ασθενές γύρισμα της μπάλας από τον Βλάχο στον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο,  παρεμβάλλεται ο Ζαρές και, περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα, γράφοντας το 3-0. 

Η μοναδική ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήταν ένα σουτ στο 69ο που απέκρουσε δύσκολα ο Κατράντζος.    

Ο Άρης  ήταν βέβαιος πρωταθλητής, καθώς απέμενε ένας αγώνας ακόμα με τον αδύνατο Άτλαντα. Η ομάδα μας «εγένετο αντικείμενον ζωηρών εκδηλώσεων υπό των αρειανών φιλάθλων».

Η διαιτησία του κ. Βασιλειάδη ήταν αμερόληπτη.

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ:Κατράντζος, Οπλοποιός,  Γιακουμής, Κατσαούνης, Βικελίδης, Κοσματόπουλος, Κολωνιάρης, Βογιατζής, Ζαρές, Αγγελάκης, Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Χρηστίδης, Μαλαξόπουλος, Γεωργιάδης, Ανδρεάδης, Βλάχος, Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος.

Στο παιχνίδι οι εισπράξεις έφτασαν  στο αστρονομικό για την εποχή ποσό των 65.000 δρχ.            

                                                                                                                                                                                                                  

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ