Ο Φλωρινιώτης Κώστας Δράμπης  ήρθε στον Άρη το 1971, και από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θα άφηνε ισχυρό το αποτύπωμά του στην ιστορία της ομάδας μας.

Ξεκινάει με προπονητή τον Άγγλο Μακ Γκίνες που τον χρησιμοποιεί ως εξτρέμ. Ο Στάνκοβιτς, την επόμενη χρονιά τον χρησιμοποιεί ως πλάγιο χαφ, θέση στην οποία ο Δράμπης θα διαπρέψει σχεδόν για μια δεκαετία. Στο μεταίχμιο της ανανέωσης που θα επιχειρηθεί από την μεγάλη ομάδα του ΄70, ο Δράμπης θα αποτελέσει ένα βασικό σημείο αναφοράς της νέας ομάδας, αντικαθιστώντας τον Βαγγέλη Συρόπουλο.

Ο Δράμπης ήταν ένας προικισμένος ποδοσφαιριστής, από αυτούς που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι να παίζουν  μπάλα. Υψηλή τεχνική, ντρίμπλα, σουτ…«Έβλεπε γήπεδο» όσο λίγοι, αγωνιζόμενος πάντοτε με το κεφάλι ψηλά. Διέθετε μακρινή μεταβίβαση ακριβείας με ωραίες γλυκές σέντρες.Ακόμα, ήταν εξαιρετικός σουτέρ κυρίως από μεγάλη απόσταση.

Ήρεμος και άψογος χαρακτήρας, μορφωμένος, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα σε κανέναν (αντίπαλο ή διαιτητή) ν’ ασχοληθεί αρνητικά μαζί του. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι στα 15 χρόνια καριέρας του, ο Δράμπης δεν αντίκρισε ποτέ την κόκκινη κάρτα, παρά μόνο δύο φορές την κίτρινη.

Έπαιξε 250 φορές με τον Άρη, πετυχαίνοντας 45 γκολ. Το 1981 άφησε τους «κίτρινους» μετά από 10 ολόκληρα χρόνια  κι έγινε παίκτης του Μακεδονικού. Με τη φανέλα του οποίου κέρδισε την άνοδο στη «μεγάλη» κατηγορία ένα χρόνο αργότερα.

Το όνομά του είναι πολύ ψηλά στη χρυσή λίστα των κορυφαίων Άσσων του Άρεως.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ