Ο ΑΡΗΣ κατακτά το τουρνουά


Ο Άρης, νικώντας τον ΠΑΟΚ με 2-1,αναδείχτηκε νικητής του τουρνουά

13 Αυγούστου 1957

Εν μέσω θερμών εκδηλώσεων των φιλάθλων του,ο ΑΡΗΣ επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 2-1,κατακτώντας το κύπελλο Ηλία Οπλοποιού, που αθλοθετήθηκε στη μνήμη του παλαιού παράγοντα του Άρεως.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η νίκη της ομάδας μας δεν ήταν εύκολη παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παρουσίασε μια ενδεκάδα που αποτελούνταν από βασικούς αλλά και αναπληρωματικούς παίκτες.

Ο Άρης, καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα,κατόρθωσε να πάρει τη νίκη.Ωστόσο η εστία του κινδύνεψε αρκετές φορές από την πίεση που δέχτηκε από τις επιθέσεις των παικτών του ΠΑΟΚ.


Ο ΑΡΗΣ άνοιξε το σκορ στο 17΄ με τον Καρασαββίδη.Ο ίδιος ο επιθετικός της ομάδας μας στο 42΄έκανε το 2-0.


Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 στην εκπνοή του αγώνα με τον Λάππα.


Κορυφαίος του Άρεως ήταν ο σκόρερ Καρασσαβίδης.Πολύ καλοί οι Πετράκης,Παναγούλιας και Χορμόβας.


Ο ΠΑΟΚ, που όπως προείπαμε,είχε στη σύνθεσή του και αρκετούς νεαρούς παίκτες, ήταν δραστήριος και αγωνιστικός,υστέρησε όμως σε αποτελεσματικότητα. Ωστόσο οι νεαροί,γρήγοροι και τεχνικοί παίκτες του ικανοποίησαν με την εμφάνισή τους.


Οι συνθέσεις


ΑΡΗΣ

Πετράκης,Νανάκος,Παναγούλιας,Απαλάνης,Αβραμίδης,Στεργιώτης,Πασχαλίδης,Χορμόβας,Παπουτσόπουλος,Καρασαββίδης,Καλλιοντζής.


ΠΑΟΚ
Λίμπος,Παρασίδης,Τσακιρίδης,Καρατζάς,Ζεμπίλας,Λαδόπουλος,Κωστής,Τσίντογλου,Κατικαρίδης,Πελαγίδης,Παπαευστρατίου.
Έπαιξαν για τον ΠΑΟΚ και οι Λάππας,Κονταξής,Ράπτης.

Καλή η διαιτησία του κυρίου Παναγιωτίδη,ο οποίος ακύρωσε σωστά δύο τέρματα του Άρεως ως οφσάιντ.

Σημείωση


Ο Ηλίας Οπλοποιός,
συγγενής του παλαιού πρωταθλητή με την ομάδα μας Δημήτρη Οπλοποιού, υπήρξε εκτελωνιστής, πρόεδρος του σωματείου των εκτελωνιστών μέχρι το 1950.

Πέραν της προσφοράς του στα εκτελωνιστικά πράγματα, διακρίθηκε για την πολύπλευρη κοινωνική και αθλητική δραστηριότητα, έχοντας διατελέσει παράγοντας και Πρόεδρος του Άρεως κατά την διετία 1953-54, και δημοτικός σύμβουλος της πόλης. Μανιώδης κυνηγός και Πρόεδρος του Κυνηγετικού ομίλου, έφυγε από ανακοπή καρδιάς, ενώ κυνηγούσε και ενώ είχε πολλά ακόμη να δώσει. Η πόλη αναγνωρίζοντας την προσφορά του έδωσε το όνομα του στη γνωστή οδό του εμπορικού κέντρου της.


Προς τιμήν του, τον Ιούλιο του 1957, ο Άρης διοργάνωσε το “Κύπελλο Ηλία Οπλοποιού” για να τιμήσει τον αδικοχαμένο σπουδαίο παράγοντά του.


Στο τουρνουά συμμετείχαν σε διπλούς αγώνες ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής.
Ο ΑΡΗΣ νικώντας 1-2 και 2-1 τον ΠΑΟΚ και φέρνοντας πρώτα ισοπαλία 1-1 και κατόπιν νικώντας 3-2 τον Ηρακλή, κατέκτησε το κύπελλο.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ